14 iun. 2013

Cerere eliberare certificat de grefa


privind solutia pronuntata de instanta si consemnata in minuta

Instanta........
Dosar …………………
Termen ……………….

DOMNULE PRESEDINTE,

         

          Subsemnatul (a) …………………………….. in calitate de………………… 

        va rog sa imi aprobati eliberarea unui certificat de grefa dupa minuta din dosarul nr ……………….. fiindu-mi necesara la…………………

    Timbrez legal cererea cu 2 lei, conform chitantei nr. …………….. din ………………. si timbru judiciar in valoare de 0,15 lei.

Data:

                                                                                                                   Semnatura,

DOMNULUI PRESEDINTE AL (se scrie instanta la care sa face cererea) ....................

Note:

Certificatul de grefa se solicita la registratura instantei care a pronuntat hotararea/unde se afla dosarul. Cererea poate fi trimisa si prin posta (cu o confirmare de primire) dar ridicarea certificatului se face personal; de alta persoana poate fi ridicata numai cu o procura speciala.

Acte necesare pentru eliberare certificat de grefa privind partea, obiectul dosarului si termenul de judecata, si pentru eliberare certificat dupa minuta:
- cerere formulata de petent/avocat (cererea poate fi redactata de petent sau poate fi completat exemplarul tipizat care poate fi cumparat la sediul instantei - de regula la “xerox”);
- taxa judiciara de timbru - 2 lei/exemplar (1 leu/exemplar cand se solicita eliberarea oricaror alte certificate prin care se atesta fapte sau situatii rezultate din evidentele instantelor de judecata sau cu privire la dosarele aflate in arhiva acestora);- timbru judiciar - 0.15 lei/exemplar

Pentru o informare corecta consider ca e necesar a se studia legea privind taxele judiciare de timbru (pentru a preintampina orice neplacere in caz ca taxele s-au modificat de la data publicarii acestui articol) si Ordinul 760/C/1999 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru.

 
Actualizare 2 iulie 2013
OUG nr. 80 privind taxele judiciare de timbru a fost publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 392/29.06.2013 - Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru si O.G. nr. 32/1995 privind timbrul judiciar sunt abrogate.

Mai multe informatii aici: noile taxe judiciare de timbru

Din Legea nr. 146 din 24 iulie 1997, privind taxele judiciare de timbru, cu modificările si completarile ulterioare:
Taxele judiciare de timbru se platesc in numerar, prin virament, sau in sistem online, in contul bugetului de stat, la unitatea Trezoreriei Statului in raza careia debitorul isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul fiscal. Taxele judiciare de timbru pot fi platite si prin unitati bancare in contul bugetului de stat, costurile operatiunilor de transfer fiind în sarcina debitorului taxei.
Timbrul judiciar este mobil si se achizitioneaza de la orice Oficiu postal sau de la unitatile administratiei financiare.
Pentru mai multe informatii consultati O.G. nr. 32/1995 privind timbrul judiciar.

Articol publicat in ziua de 14.06.2013